maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kesävihannekset Kauppatorilta - Sorri on kerrostalokodin oma kasvimaa

Turun Kauppatori on täynnä myyntipisteitä, joissa kaupataan vihannesta ja hedelmää jos jonkinlaista. Outoa kyllä, jossain määrin riippumatta siitä, onko myytävien tuotteiden sesonki vai ei. Aivopari skippaa ihan suosiolla suurimman osan kojuista ja suuntaa Sorrille.
Joku kävi taas torilla. Ja se joku ei taaskaan lopettanut täyteen kassilliseen.
Sorri on klassikko eikä sen laatu ole vielä kertaakaan pettänyt meitä. Valikoima seuraa tyylikkäästi sesonkia. Joskus käy niin, että Vaimon haikailemaa sorttia, esimerkiksi tänään punakaalia, ei löydy Sorrin tiskiltä. Silloin pitää piipahtaa parin metrin päässä olevaan naapuriin, jonka tarjonta on useimmiten laajempi.

Sorri vetää kuitenkin aina pidemmän korren viimeistään asiakaspalvelussa. Jos ostoksille joutuukin joskus menemään, no, sanotaan nyt vaikka nätisti että stressaantuneena, vastassa on vastustamattoman hyväntuulinen tyyppi, jonka olemus kujertaa "hei meillä on ihan tuoretta parsakaalia ja se maistuu taivaalliselta, eikö ole ihanaa?". No on se ihanaa, hemmetti. Eikä sitten enää v*tuta Vaimoakaan. Kun meillä kaikilla on niin ihanaa.

Hassun näköinen taustalla moikkaava salaatti
on romainen ja jäävuorisalaatin risteytys.
Kysyvää osataan auttaa ja monesti Aivopari saa kysymättäkin hyviä vinkkejä vaikkapa erilaisten salaattien kokeilemiseen. Tällä kertaa Vaimo nappasi myyjän suosituksesta romaine- ja jäävuorisalaatin yhdistelmän, joka muuten maistuu tismalleen romainelta, joka on vangittu rapean jäävuorisalaatin sisään. Ylläri? Sen kaveriksi lähti väriltään syvänpunainen tammenlehvä Mörkö.

Myös Pikku-Karhun vihannesmössöt valmistuvat usein Sorrin tuotteista, ja tippuu niitä parsakaalipaloja puolivahingossa Pehmoisellekin. Kumpikaan ei ole napissut, vaan pyytää aina ahkerasti ännu mera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti