Taidemuseossa 15.9 saakka esillä oleva Outo lintu -näyttely esittelee kattavasti taiteilijan uran eri vaiheissa käyttämiä tyylejä ja tekniikoita: lehtileikkeistä koottuja kuvakollaaseja, piirustuksia, mustavalkoisia ja värikkäitä maalauksia, picassomaisia figuureja sekä dalimaisia maisemia ja kelloja, helmimosaiikkeja sekä Moliéren Ihmisvihaaja-näytelmään tehdyn naisen juhlapuvun. Paljon nähtävää kerrassaan!
Vaikka Svanbergillä yksi tekniikka on saanut jatkuvalla syötöllä väistyä toisen tieltä, ovat hänen temaattiset motiivinsa säilyneet läpi koko uran. Näyttelyn nimi paljastaa yhden keskeisimmistä: teoksista löytyy hyvin usein eriskummallisen näköisiä lintuja. Lintujen lisäksi kuvissa on paljon myös mystisiä ja eroottisia naisfiguureita, jotka muuntuvat unenomaisesti erilaisiksi faabelieläimiksi sekä sulautuvat kasvillisuuden joukkoon.
Unisena opastetulla kierroksella
Aivopari sai rauhassa nauttia Outo lintu -näyttelyn opastetusta kierroksesta, kun Pikku-Karhu nukahti vaunuihin jo alkumetreillä. Kaikuvat näyttelytilat ja jalkojen alla nariseva lattia häiritsivät häntä vain hyvin vähän. Aivopari suosittelee näyttelyn kokemista nimenomaisesti opastettuna, koska opas tuntui osaavan asiansa erinomaisesti ja onnistui valottamaan teosten syntyhistoriaa sekä Svanbergin elämänvaiheita kattavasti.
Outo lintu -näyttelyn jälkeen kävimme myös toisessa kerroksessa esillä olleessa Kootut teokset -näyttelyssä, jossa oli näytillä Turun taidemuseon omia teoksia ja jonka teemana oli tarinallisuus. Siirtyminen toiseen kerrokseen ei tuottanut ongelmia, koska meidät ohjattiin käyttämään museon takaosasta löytyvää hissiä. Kierrokset Turun taidemuseossa onnistuvat helposti siis myös lastenvaunujen kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti