sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Samppalinnan maauimala


Turun uintikesä avattiin virallisesti toukokuun puolivälissä, kun Samppalinnan maauimala avasi ovensa. Tänä kesänä maauimalassa kannattaakin pulikoida sydämensä kyllyydestä, koska kesän 2014 uimala on suljettu kunnostuksen vuoksi.

Tälle aivoparille Samppalinna on tarjonnut tänä kesänä jo paljon hupia: Vaimo osti liikuntarannekkeen, jolle saa ladata opiskelijahintaisia uintikertoja ja kipaista aamu-uinnille kukonlaulun aikaan näppärästi ranneketta portin lukijaan vilauttamalla. Uimala avataan aamuvirkuille jo kuudelta, joten Vaimo on kotona ureattomasta kloorivedestä virkistyneenä jo ennen kuin Pikku-Karhu herää.

Puoliso houkuteltiin mukaan viikonloppuna auringonpaisteessa ja yhdessä löytyi kuntouinnin lisäksi jo unohduksiin jäänyt kaunis nurmialue altaiden viereisen mäen päältä. Päätimme seuraavalla yhteisellä uintikerralla ottaa piknik-kamppeet mukaan ja istahtaa ankeiden betonilaattojen sijaan pehmeälle nurmelle ja nauttia uimalan hälystä vähän kauempaa. Samppalinnaan voi ottaa kätevästi myös lastenvaunut mukaan, joten uimareissun ajaksi ei tarvitse hankkia lapsenvahtia. 

Maauimala koostuu yhdestä suuresta 50 metrin altaasta, jonka päädyssä on mahdollisuus uimahyppäillä,  sekä matalasta altaasta, jossa perheen pienimmät voivat pulikoida tai laskea vesiliukumäestä. Uimalan aitojen sisäpuolelta löytyy huomattavan paljon tilaa vaikka auringonottoon. Altaan reunalla toimii myös kioski, josta saa ainakin jätskiä ja kahvia, kenties muutakin asiaankuuluvaa naposteltavaa (lihapiirakoita! huutaa Vaimo).

Maauimalan pukuhuonetilat ovat isot ja siistit. Suositeltavaa on kuitenkin varata sandaalit mukaan matkaan. Etenkin aamuaikaan uimala on varsin sosiaalinen paikka, mutta jalkasieni on vähän turhan läheisriippuvainen uudeksi ystäväksi. Saunoja löytyy kaksi, tulisten ja mietojen löylyjen ystäville omansa. Saunomista suunnittelevan kannattaa varata pefletti mukaan omasta takaa, kertiksiä ei ole tarjolla. Omasta takaa täytyy muistaa myös suihkusaippua. Hygienistille suuri ongelma ilmenee wc-tiloissa: paperia löytyy, käsisaippuaa ei. Jos hätä on suuri, kannattaa käsidesi pitää lähellä.

Vielä on kokeilematta vesijumppa, johon on mahdollisuus maanantaiaamuisin seitsemältä. Hintaa ohjatulle jumppatunnille tulee kaksin verroin perusmaksuun verraten, mutta pukukopissa kohdattujen tätien mukaan tunnille todella kannattaa mennä. Ne tädit oli siis siellä naisten puolella.

Maauimalassa voi harjoitella uimahyppyjä.


Faktoja:
  • Opiskelijahinta 3 euroa
  • Avoinna arkisin klo 6 alkaen, viikonloppuisin klo 8 alkaen
  • Rannekkeella vältät jonottamisen (rannekkeen ostohinta 7 euroa)
  • Muista ottaa mukaan 50 sentin kolikko pukukaappia varten!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti