lauantai 13. heinäkuuta 2013

Café Qwensel - kätketty kahvila Fortuna-korttelissa

Café Qwenseliin on vaikea mennä vahingossa, sillä sen keskeinen sijainti Turun Fortuna-korttelissa on ovelasti piilossa punaisten puutaloseinien takana.

Café Qwenselin sisäänkäynti on piilossa Fortunan sisäpihalla.
Qwenseliin täytyy ja kannattaa löytää. Tismalleen samassa paikassa on pidetty kahvilaa yli 80 vuoden ajan, vain omistajat ovat vaihtuneet. Tämänhetkistä Qwenseliä on pyöritetty kolme vuotta ja heillä on oma huippuerikoisuutensa: saksanpähkinäpiirakka.

Aivopari jätti polkupyörät portin ulkopuolelle ja käveli sisäpihalle hiljaiseen paratiisiin. Aamupäivällä aurinko paistaa suoraan Café Qwenselin sisäpihalle ja puisten pihapöytien alla on show - lukemattomia pikkulintuja, jotka juovat pienistä sadevesilätäköistä pihakiveykseltä ja napsivat maahan pudonneita pullanmuruja.

Kahvila on vanhassa, historiallisessa puutalorakennuksessa, eikä pidä itsestään kovaa meteliä. Sisällä on pöytä, jolta löytyy pieni joukko erilaisia piiraita ja kakkuja, suolaista ja makeaa. Valikoima vaihtelee riippuen siitä, mitä keittiössä on päätetty kulloinkin leipoa. Pienessä erillisessä huoneessa kahvion sisällä on muutama asiakaspaikka. Huone on sympaattinen ja muistuttaa nukkekotia. Sellaista vanhaa ja hienoa, ei niitä 90-luvun muovihirviöitä. Sisälle Café Qwenseliin ei olisi lastenvaunujen kanssa menemistä, mutta pihalle mahtuu hyvin.

Café Qwenselissä on pöytiintarjoilu...

...ja kahvi kaadetaan
wanhanajan posliinikannuista.
Harvinaista tässä kahvilassa on se, että tilaus tehdään sisällä, mutta edes kahvikuppia ei tarvitse itse kantaa terassille. Tiskiltä kuuluu maksun jälkeen nopeasti ystävällinen "kiitos, tuomme hetken kuluttua pöytään". Aito pöytiintarjoilu on todella harvassa. Täällä se tehdään vieläpä punotuilla tarjottimilla ja kirjavasta joukosta antiikkiastioita. Kahvi kannetaan pöytään posliinikannussa. 

Aivopari koemaistoi talon suklaakakkua ja sitä suositeltua erikoisuutta, saksanpähkinäpiirasta. Tähän asti Tintån suklaakakku on saanut erityisesti Puolisolta parhaat pisteet, mutta se sai nyt kilpailijan. Myös saksanpähkinäpiiras oli taivaallista. Ainoa miinus tulee kahvista, joka oli sekä Vaimon että Puolison makuun liian lirua.

Qwenselin sisäpihalla muu maailma unohtuu hetkeksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti