maanantai 23. syyskuuta 2013

Turun parhaat suklaakakut

Kuluneen kesän aikana Aivopari on herkutellut monessa paikassa:


Kahvin ohella on tullut maisteltua yhtä sun toista ja nyt onkin aika vetää hieman lankoja yhteen ja todeta makeita totuuksia. Vaimolle ehkä maistuvat munkit, smoothiet tai porkkanakakut, mutta Puolison ehdoton kestosuosikki on suklaakakku.

Jos suklainen vaihtoehto miellyttää, mihin kannattaa Turussa suunnata? 

Korvan taakse kannattaa pistää kolme hyvin erilaista, mutta erinomaista suklaakakkupaikkaa. Valmiina?

Ensimmäinen valinta on ehkä yllättäenkin Café Picnic, jonka salaattitarjontaan Aivopari tutustui vastikään eräänä syksyisenä viikonloppuna. Jälkiruoaksi Puoliso maistoi Vaimon pöytään kantamaa tryffelisuklaakakkua ja hämmästyi. Koostumukseltaan hyvin tuhdin suklainen kakku sai nopean arvostelun: "Tässähän on kokonainen kakku tiivistettynä yhteen viipaleeseen." Ja se oli siis hyvä asia.

Toinen valinta on itsestään selvä: Legendaarinen Tintån suklaakakku! Vanukasmaisiakin ulottuvuuksia omaava Tintån talon suklaakakku tarjoillaan klassisesti kermavaahdon ja mansikoiden kera. Tämä on SE suklaakakku, jonka suklaasta muutoin piittaamaton Vaimo vaatii jaettavaksi.

Jotkut tykkää muhkummasta. Qwenselin suklaakakku hipoo täydellisyyttä.

Kolmas vaihtoehto oli Puolisolle täydellinen yllätys. Pitkään Aivopari oli täysin vakuuttunut Tintån suklaakakun ylivoimaisuudesta, kunnes eksyttiin Fortuna-korttelin Café Qwenseliin.  Kakun koostumus on raskas ja täynnä makua. Ensireaktio kakun ulkonäköön oli epäilevä - se näytti kuivalta - mutta wanhanajan tuhti suklaakakku vei mennessään. Qwenselin suklaakakun kaverina tarjoillaan itsetehtyä vaniljakastiketta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti