lauantai 29. kesäkuuta 2013

Silmälasien korjausta Yo-kylässä

Perheessämme on eletty sumeita aikoja jo jonkin aikaa. Herra oli onnistunut istumaan urhokekkoslasinsa mäsäksi ja joutunut piilolinsseilemään jo usean kuukauden ajan. Tämä istumatapaturma ei ollut lasien ensimmäinen ja kakkulat olikin jo kertaalleen tuttavan avustuksella liimattu kasaan. Muoville tarkoitettu erikoispikaliima ei kuitenkaan pitänyt ja lasit piti viedä korjattavaksi optikkoliikkeeseen, jossa halkeamakohtaan laitettiin muovijuotos. Muovipaikka ei kuitenkaan kestänyt päälle istumista ja siitä lähtien silmälasit ovat lojuneet oman onnensa nojassa kaapin perällä. On ollut hyvin epävarmaa, palaisivatko lasit enää omistajansa nenälle. Onneksi kesä on aikaansaamisen aikaa!

Toivon herätti Arkenin aulassa bongattu Turun silmälasikorjaus -nimisen yrityksen mainos. Aivopari pisti mieleensä firman webbiosoitteen, josta tuli kuitenkin vastaan vain varatun domainin ilmoitus. Firman mainoslappunen oli ulkoasultaan varsin suttuisen ja kehnon näköinen. Kun nettisivutkaan eivät toimineet, hiipi mieleen ajatus firman erittäin lyhyestä elinkaaresta. Toivo meni ja lasit saivat lojua kaapissa vielä hetken.

Pari päivää sitten aivoparin silmiin iski kahvila Fabbesin tiskillä Turun silmälasikorjauksen käyntikortti. Vaikka toivo oli jo kertaalleen heitetty, brita-kakkua syödessä oli sen verran positiivinen olo, että päätimme otta yhteyttä suoraan puhelimitse. Aika lasien korjaamiselle sovittin vielä samaksi päiväksi! Firman sijainniksi paljastui Turun Yo-kylän itäpuoli.

Silmälasikorjaajan paja sijaitsee pienen kaksion toisessa huoneessa, joka on täynnä alan pelejä ja vehkeitä. Korjaajasta muodostui ammattitaitoisen tyypin kuva, mikä ei tässä miljöössä ollut ihan pieni juttu. Lasit jäivät huoltoon ja korjausajaksi ilmoitettiin pari-kolme tuntia.

Vanhat kekkoset hyppivät taas silmille.
Lasien valmistumista odotellessa Puoliso vieraili uudelleen firman verkkosivuilla. Nyt sivut toimivat, mutta olivat kammottavan näköiset. Ilmeisesti sama markkinointimies oli tehnyt sekä verkkosivut että mainosjulisteet. Onneksi Puoliso ei käynyt verkkosivuilla ennen lasien jättämistä huoltoon, sillä koko visiitti olisi saattanut jäädä väliin.

Pari tuntia lasien jättämisestä kännykkään tuli tekstiviesti, jossa ilmoitettiin lasien olevan valmiit. Työnjälki oli suhteellisen hyvää, eikä pokien murtumiskohtaa juurikaan edes huomannut. Kysyttäessä tarkemmin, mitä laseille oli tehty, kertoi korjaaja lisänneensä metalliruuvin katkenneeseen kohtaan. Hänen mukaansa pelkkä liimaaminen tai muovijuotos harvoin kestää kunnolla rasitusta. Hänen metodinsa oli porata pieni reikä yhteenliitettäviin puoliskoihin, lisätä metallinen ruuvi siihen väliin, liimata ja vielä juottaa muovilla poka kunnolla kiinni. Näin korjattu silmälasikehys kuulemma kestää todella hyvin kovaakin rasitusta.

Korjauksen hinta yllätti positiivisesti: kehysten pikakorjaus maksoi vain 20 euroa. Hinta on helpostikin vain murto-osa siitä, mitä optikkoliikkeissä pyydetään korjauksesta. Hyvä näkyvyys, parempi mieli!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti