lauantai 13. heinäkuuta 2013

Café Wäinö

Aivopari koki ikävän pettymyksen, kun päätti nauttia aamupäivästä aikaisella lounaalla Wäinö Aaltosen Museon kahvilassa. Café Wäinön tilat ovat ihan kelvolliset. Kahvila on valoisa, funkkistyyliin sopivan kermansävyinen ja muutama pöytä on asetettu myös terassille. Tiskillä on enemmän kuin vaadittu sarja erilaisia leivoksia ja piiraita sekä mehevän näköisiä korvapuusteja. Henkilökunta, joka kymmenen aikaan aamupäivällä on juuri avannut, näyttää tympeältä ja onkin sitä. Varsinaisesti tervetullut olo ei sisäänastuessa tule. Yleisvaikutelma antaa odottaa, että museokahvilan lounas on tasokas, mutta miksi se sitten jää lautaselle?

Siksi, että pasta carbonara ei ole koskaan kuullutkaan pasta carbonarasta, saati nähnyt sellaista. Sipulin Wäinö on tavannut ja siitä onkin tullut sen ainoa ystävä. Pasta näyttää erehdyttävästi valmisaterialta.


Siksi, että kermakastikkeen osaa näyttelevä suolavesi valuu sivusalaattiin asti. Ei se sinänsä mitään vahinkoa tee, sillä sivusalaatti on juuri sitä: salaatti siinä sivussa. Siis yksi salaatinlehti siinä pastakasan vieressä.

Lounaaseen kuuluu salaattipöytä, joka näyttää oikein hyvältä. Mutta ei sekään oikein onnistu kuin olemaan kaunis. Valikoima on hyvä ja raaka-aineet ovat tuoreita. Salaattipöytä on kuitenkin todella rasvainen: öljyssä ja juustokuutioissa ei ole säästelty. Vaimo on nälkäinen, mutta ei ainakaan tänään pysty syömään täällä.

Pasta on mitä luultavimmin lämmitetty mikrossa ja se jää lautaselle lohduttamaan saman kohtalon kokevia tomaattilohkoja. Puolison valitsema lohikeitto on vähemmän epäonnistunut ja tulee syödyksi, mutta ei sekään ole mikään elämys. Lounastaa täällä ei kannata. Café Wäinön kahvi on tosin hyvää ja sitä saa santsata, joten pelkälle miinukselle aamulounas ei jää. Henkilökuntakin on piristynyt siihen mennessä, kun Aivopari palaa terassilta hakemaan tokat kupillisensa. Kahville voidaan siis vielä tulla vaikka Pikku-Karhun kanssa, sillä kahvioon on esteetön kulku, ja antaa Café Wäinölle uusi tilaisuus. Korvapuustinkin Vaimo voisi ehkä testata, ihan kulttuurisyistä.

4 kommenttia :

  1. on tainnut mennä joonalla päivä nyt ihan pilalle :D , voi voi aina näitä pellejä vaan mahtuu maailmaan...me ollaan syöty kyseisessä paikassa vuosia ja aina ollut hyvää ruokaa!ja näkeehän sen kahvilan ihmismäärästäkin kun siellä käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teksti on kyllä minun (Vaimon) käsialaa. Ja allekirjoitan edelleen kaiken sanomani. Kiva jos teillä on usein Wäinössä kivaa :) Meidän rehellinen kokemuksemme oli kuitenkin juuri sellainen kuin postauksesta tulee ilmi. Olen sellainen pelle, etten arvosta korkealle Hesburgerinkaan ruokia, vaikka miljoona paskakärpästä ei varmaan voi olla väärässä ;)

      Poista
  2. Vasta nyt 2015 satuin löytämään Cafe Wäinön kotisivut. Olen käynyt kahviossa 1970-luvulta lähtien, ja vilpittömästi voin todeta, että milloinkaan kahviossa ei ole ollut niin hyvää, monipuolista ja edullista syötävää (niin kahvilatuoteet kuin lounaat, jne) kuin viime vuosina, tarkoittaa 2009 -2015. Asiakaskuntaa on erittäin runsaasti, vakiasiakkaita niin ikään ja paikalla istutaan aina pitkään. Palvelu etenkin viime ja tänä vuonna on ollut ystävällisen asiallista. Toki aikaisemminkin - osa työntekijöistä lienee lyhytaikaisia koulutettavia. Lirkuttelua ei kuitenkaan tarvita! Salaattipöytä kyllä näyttää joskus alkuiltapäivästä lähtien hieman niukalta, sillä kun kalaa tai kanaa joukossa on, on suurimmat kimpaleet (asiakkaiden toimesta) napsittu "ruohojen" keskeltä pois. Joka tapauksessa Cafe Wäinö on niin sijaintinsa, miljöönsä kuin tarjoilunsa suhteen aivan Turun ykköskahviloita omassa sarjassaan. Esim. uusi pikkukahvila Piispankadulla ei ole lähelläkään samaa tasoa!

    VastaaPoista
  3. Cafe Wäinö on niin sijainniltaan kuin tarjonnaltaan ja omassa sarjassaan Turun aivan parhaita! Olen vakiasiakas minäkin, tunnen paikan historiaa omasa kokemuksesta. Mukava on käydä ja tarjoilu pelaa! Joskus työntekijänä näyttäisi tosiaan olevan lyhyempiaikainen harjoittelija, joka varmasti saa ohjaavaa palautetta. Tuolit ja pöydätkin ovat samat kuin parikymmentä vuotta sitten - ja tämä tarkoittaa kiitosta. Kestäviä klassikkoja. Kuten Cafe Wäinö!

    VastaaPoista