tiistai 2. heinäkuuta 2013

Jokke Jokijuna ja Jakke Jokilautta

Jokke suuntaa kohti satamaa.
Vihdoinkin! Jo viime kesänä Vaimo haikaili sympaattisen Jokke Jokijunan kyytiin, mutta kuten moni  muukin asia, se jotenkin jäi. Tänä kesänä Jokke on puksuttanut Aivoparin ohi monta kertaa. Selitys sille, miksi kyytiin ei vielä alkukesästä hypätty, löytyy upouudesta Jakke Jokilautasta. Sen saapumista odotettiin kesäkuun loppuun asti.

Jokke ei siis enää kierrä Aurajoen rantoja yksin, vaan se on saanut seuraa jokea pitkin kulkevasta Jakesta. Samalla lipulla pääsee sekä jokijunan että -lautan kyytiin, ja ostetulla lipulla saa matkustaa kumpaisessakin menopelissä niin paljon kuin huvittaa.

Pikku-Karhu nousi junaan melko helposti parin rapun yli nostamalla. Viimeisessä vaunussa on toki myös ramppi, mutta sitä ei lastenvaunujen takia tarvinnut laskea alas. Jokilautalla kulkeminen Pikku-Karhun kanssa on sen sijaan haastavampaa. Tarkkaan ottaen vaunuilla kulkeminen tarkoittaa Jakke Jokilautan kohdalla sitä, että kyytiin ja pois pääsee täysin kivuttomasti vain yhdellä laiturilla. Sillä, joka poimii matkustajat Apteekkimuseon edustalta.

Jakke Jokilautan pysäkillä saattaa odottaa muutama rappunen.
Toinen laituripysäkki asettaa pienen haasteen: vaunut täytyy nosta rappusten yli ja kiertää sitten jokivarren kapeaa tietä pitkin, kunnes pääsee raputtomasti varsinaiselle rantakadulle. Hankalinta Pikku-Karhun kanssa on viimeisellä laituripysäkillä, koska Forum Marinumin päässä matkustajaa odottavat rappuset, joista ei pääse yli eikä ympäri. Suositeltavinta on mennä kyytiin Apteekkimuseolta, nauttia jokimatkasta edestakaisin ja nousta taas maihin lähtöpisteessä.

Jokijuna näyttää hilpeältä, mutta käytännössä se on jopa vähän tylsä. Junassa on mukavaa katsella maisemia, kun ollaan etäämpänä keskusta-alueesta. Esimerkiksi Turun linnaa ja sen puistoa on hauska katsoa uudesta perspektiivistä. Tavanomainen köröttely tutussa jokirannassa ilman erityistä nähtävää taasen ei anna virikkeitä ainakaan aikuisille.

Jokilautta sen sijaan ei näytä suurelta karnevaalilta, mutta on todella hauska tapa kulkea keskustasta satamaan tai istua yhdellä. Jep, niillä on oikeudet. Jäätelön ja kahvin lisäksi lautalla voi istua vaikka oluella, mikä tekee jokilautasta käytännössä jokijunaa enemmän aikuisten paikan. Tosielämässä kun asiakaspaikat menevät helposti niille, jotka istuvat lautalle ottamaan enemmänkin kuin sen yhden.

Keskipäivän ruuhkassa jokilauttailu on lapsiperhekeskeistä, mutta illalla hulabaloo rauhoittuu ja lautalla on ihana tunnelma. Meistä se illan viimeinen kotiinpaluumatka oli kovin romanttinen. Pikku-Karhu oli uinahtanut vaunuihinsa ja Aivopari keskittyi salsamusiikin ja ilta-auringossa kylpevän rantamaiseman lisäksi vain toisiinsa. Iltaseitsemän jälkeen sunnuntaina lautalla oli vain muutama kanssamatkustaja ja raukea ilmapiiri. Jakke Jokilautan kyydistä jäi toimeliaan päivän lopuksi mahtava fiilis.

Jokijunassa Turun linnakin saa uuden ilmeen.
      Faktat:
  • Aikuiset 4 €, perhelippu (2+2) 10 €
  • Yhdellä lipulla saa matkustaa sekä jokijunalla että -lautalla koko päivän ajan
  • Jokilautalla on B-oikeudet
  • Jokijunaan on helppo nousta vaunuillakin, jokilautalla osa pysäkeistä ei sovi vaunuileville

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti