lauantai 29. kesäkuuta 2013

Knit 'n' Tag Turku

Aurajoen ranta sai kesäistä väriä, kun Turku Design Festivaali kietoi keskusta-alueen jokivarren puut neuleisiin. Harmillisen lyhytkestoinen Knit'n'Tag -tapahtuma haastoi seurat, koululuokat, yritykset ja yksityiset kertomaan tarinoita käsityön kielellä. 

Neulegraffiti on myös trenditietoista.
Spring/summer 2013 on mustavalkoinen.
Ilokseen Aivopari törmäsi hippeilevään jokirantaan ensimmäisen patsastelukierroksensa yhteydessä. Pikku-Karhu rullasi tietysti mukana näppärästi, koska tapahtumareitti kulki jokirantaa pitkin.

Puettuja puita kannatti tarkastella lähemmin - kullakin oli pieni esittelylipukkeensa, josta ilmeni teoksen nimi, sen kertoma viesti sekä teoksen luonut henkilö, käsityöryhmä tai koululuokka. Knit'n'Tagin anti oli meille yksittäisissä töissä kirjavan kokonaisuuden sijaan, Niissä Oikeissa, jotka koskettivat juuri meitä: naurattivat, puhuttivat, saivatpa haikeaksikin.

Kiittäen ja kumartaen iloitsimme erityisesti siitä, että Turku on oppinut jotain tärkeää kulttuuripääkaupunkivuodestaan kahden vuoden takaa: kulttuuri ja taide kannattaa tuoda ulos. Kadulle. Esille. Tehdä se näkyväksi.

Ympäristö- ja tilataide on uutta Turussa, jossa on vuosikaudet tuudittauduttu siihen mantraan, että meillä on elävä ja ihmisläheinen kulttuuri. Ei kuulkaa ole ollut. Mutta johan alkaa näyttää erilaiselta - siltä, että lupaukset ja hokemat lunastetaan ja eletään todeksi.
Knit'n'Tag siirtää hetkeksi huomion pois ruskeasta Aurajoesta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti