sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Päärynäpizzaa ravintola Tintåssa

Edellisellä visiitillämme Tintå:on (miten tämä kirjoitetaan? Kommentoi!) Vaimo tilasi uudistuneen kesämenun mukanaan tuoman päärynä-sinihomejuustopizzan. Hieman eksoottiselta kalskahtava pizza on sittemmin ollut tiuhaan puheenaiheena. Vaimo on kertonut sesonkiannoksesta tutuille ja tuttaville. Taidemuseovisiitin nälkiinnyttäminä päätimme taasen poiketa Tintå:on. Ja oli ihan selvää, että kumpainenkin halusi maistaa tätä kesän kuumaa villitystä.

Saavuttuamme ravintolan edustalle meinasi epätoivo yllättää. Ravintolan terassi oli tupaten täynnä markkinahumuisia ihmisiä. Niin käsityöläismarkkinat kuin myös keskiaikaiset markkinatkin olivat käynnissä viimeistä päivää. Sisällä kuitenkin näytti paremmalta: yllättävän monia pöytiä oli vapaana. Tintån terassilla oli tullut muutamaan otteeseen vierailtua vaunujen kanssa, mutta sisätiloihin menimme nyt Pikku-Karhun kanssa ensimmäistä kertaa. Vaikka ravintola saattaakin näyttää hieman ahtaalta, ei ongelmia vaunujen kanssa syntynyt, vaan saimme ne näppärästi sijoitettua pöytämme viereen. Ilmeisesti myös muut olivat huomanneet ravintolan yllättävän tilavuuden, koska kanssamme yhtä aikaa ruokaili useita muitakin lapsiperheitä.

Tintån keittiö pyöri täydellä teholla, vaikka sisällä olikin pöytiä vapaana. Kuulimme asiasta tarjoilijalta, joka tuli erikseen pahoittelemaan palvelun hitautta. Varsinaisesta hitaudesta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, koska saimme annoksemme reilusti alle puolen tunnin.

Edessä basic & takana med savupekoni.

Tunnettu sanonta kuuluu: "Tintåssa on Turun parhaat pizzat - tai eihän ne oikeastaan pizzoja edes ole." Sanonta tuli taas kertaalle todettua oikeaksi: Tintån pizzat ovat selvästikin nousseet pizzuuden seuraavalle asteelle. Aivopari ei tässä tarjoile analyysiä annoksista, mutta vinkkaa seuraavaa: päärynä-sinihomejuustopizzaan saa lisätäytteenä erittäin rapeaa pekonia - nam!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti