tiistai 2. heinäkuuta 2013

Café Victor - maisemakahvila Turun taidemuseossa

Aivopari ja Pikku-Karhu lähtivät aamiaisbrunssin jälkeen sunnuntaikävelylle keskustan suuntaan. Tarkoituksena oli piipahtaa jossain uudessa paikassa kahvilla, ehkä jokijunailla ja käväistä Keskiaikaisilla markkinoilla. Päivän kuumuus ajoi pesueen kuitenkin nopeasti kohti sisätiloja ja päätimme käydä testaamassa hienoista näköaloista tunnetun taidemuseon kahvilan Café Victorin.

Jos ei jaksa tuijottaa kaukaisuuteen,
voi katsella suihkulähdettä.
Vaunujen kanssa liikkuminen kävi vaivattomasti, kun löysimme pääsisäänkäynnin oikealta puolelta kumipyörillä kulkevien kansalaisten oman väylän. Siitä vaan minihissillä kahvilan tasalle ja tutustumaan tarjontaan.

Café Victorissa aikuiset voivat istahtaa terassille
ja vahtia viereisessä leikkipuistossa touhuavaa jälkikasvua.
Café Victorin yhteydessä on pieni museokauppa, jossa myydään paljon ajankohtaisiin ja menneisiin näyttelyihin liittyvää tilpehööriä. Kiinnostusta herättivät esimerkiksi käsintehdyt riipukset ja pienet suurennuslasit sekä lasten värityskirja, jossa ei todellakaan tarvinnut pysyä viivojen sisällä, vaan mielikuvitusta sai käyttää mielin määrin. Värinää! -värityskirja laitettiinkin toivelahjalistalle. Tosin hetken verran täytyy vielä odotella, että Pikku-Karhulla alkaa pysyä kynä kädessä...

Vaimo suhtautui kahvilan herkkutarjontaan positiivisesti, mutta Puoliso oli epäilevämpi. Raparperipiirakka näytti muka jotenkin kulahtaneelta ja Aivopari päätyi mässäämään korvapuusteilla. Ne olivatkin positiivinen yllätys: voita, sokeria ja kanelia ei puuttunut, ja mehevyys veti vertoja mökkeilylle mummolassa. Odotukset eivät olleet alunperin korkealla, koska olimme liikkeellä todella myöhään. Pisteet siis puustista ja kahvista sekä erityisesti terassin näköalasta.

Taidemuseon pääsisäänkäynnistä näkyy pitkä kaistale Turkua.
Vaimo oli aiemmin bongannut taidemuseon mainoksen Max Walter Svanbergin Outo lintu -näyttelystä ja innostunut teosten tematiikasta sekä taiteilijan mahdollisesta yhteydestä fanittamaamme August Strindbergiin.

Kun ilmoitus ilmaisesta opastetusta kierroksesta, joka alkaisi 15 minuutin päästä, kantautui Aivoparin korviin, oli mahdotonta kieltäytyä tarjouksesta. Näyttelystä tarkemmin Svanbergia esittelevässä postauksessa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti