maanantai 2. syyskuuta 2013

Jekyll ja Hyde Turun Kaupunginteatterissa

Vaimolla on tapana heitellä Puolisolle sähköpostitse ylläreitä. Yleensä kyse on teatterilipuista, joiden hankintaan Puoliso ei enää voi sanoa ei. Niin tälläkin kertaa.

Riku Niemisen tähdittämä Jekyll ja Hyde sai erinomaiset arvostelut ensimmäisellä esityskaudellaan, jolloin Aivopari ei juuri huomioinut koko produktiota, jos nyt mitään kulttuuritapahtumia kaiken muun silloisen tohinan keskellä. Onneksi näytelmän saama suosio huomioitiin ja esitykset saivat jatkoa koko loppuvuodeksi.

Odotukset olivat melko korkealla, mikä useimmiten onnistuu vähintäänkin osittain pilaamaan kokemuksen. Jekyll ja Hydesta ei voi kuitenkaan sanoa edes kaiken hypetyksen jälkeen kuin hyvää. Kaikki odotukset täyttyivät, osin ylittyivätkin. Paikat permannon kuudennessa rivissä olivat tähän esitykseen yllättäen oikein hyvät. Kehuisiko tässä nyt sitten valaistusta, musiikkia, koreografioita, alkuperäisteoksen tulkintaa vai näyttelijäsuorituksia? Sanotaan lyhyesti, että kaikki oli huippua. Naapuripenkissä todettiin näytelmän päätyttyä, että Jekyll ja Hyde on laadultaan ja toteutustyyliltään Suomen mittakaavan ylittävä produktio, ja Aivopari on samaa mieltä. Tätä voisimme katsoa vaikka Lontoossa.

Turun Kaupunginteatteri ei kovin usein onnistu häikäisemään, vaan jää lähes aina jostain syystä vähän vajaaksi, piirun verran maaliviivan taakse. Nyt tuntuu hyvältä taputtaa kotikaupungin edustusteatteria selkään: uskomattoman hyvä suoritus! Kiitos, Turun Kaupunginteatteri. Välillä kannattaa dumpata Pikku-Karhu hoitoon ja kerätä voimat arkipäivän päätteeksi, vetää henkeä ja painella teatteriin. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja voi jumankauta, Riku Nieminen, ihan huikea suoritus!

Kohteen faktat:

  • Esitykset jatkuvat aina vuoden loppuun saakka, lippuja joihinkin loppuvuoden esityksiin saa vielä suhteellisen helposti
  • Jekyll ja Hyden tarina on raaka, mutta näytelmä keskittyy inhorealistisen verenvuodatuksen sijaan romanttisen kauhutarinan tunnelmaan ja vahvaan äänimaailmaan
  • Riku Niemisen näyttelijäsuoritus ei jätä kylmäksi, vaan todella ansaitsee kaikki saamansa seisovat suosionosoitukset

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti