keskiviikko 7. elokuuta 2013

Café Art ja Turun Kahvipaahtimo

Turun mestojen bravuurit tuntuvat levittäytyneen ympäri kaupunkia. Ehdottomasti parhaat munkit löytyvät Café Ankasta, kun taas Café Art on suvereeni siinä itsessänsä eli kahvissa. Hyvää kahvia saa toki useammastakin paikasta, mutta tosiasioista on turha kiistellä: Café Art ja Turun Kahvipaahtimo tarjoavat parasta.

Kupillinen Turun Kahvipaahtimon taikaa.
Café Artista on sukeutunut Aivoparin kantapaikka, koska usein kaipaamme vain hyvää kahvia, emme leivoksia. Jokirantaan on istutettu niin paljon pöytiä, että sisälle ei ole koskaan tarvinnut terassin tilanpuutteen vuoksi vetäytyä. Vaikka sisätiloissa Café Art on tunnelmallinen ja rauhoittava paikka, jonka pieniin saleihin on kylminä vuodenaikoina ihana piiloutua, kesäisen jokivarren maisemaa se ei peittoa koskaan. Pikku-Karhun kanssa sisälle ei voisi mennäkään - kapeasta ovesta ja rappusista ei lastenvaunuilla ole asiaa. Tilaus tehdään sisällä Pikku-Karhu sylissä ja tarjotin kannetaan paikalle sopivaan tyyliin taiteillen ulos omaan pöytään. Henkilökunta on skarppia ja auttaa ystävällisesti silloin, kun omat kädet loppuvat kesken. Näin saattaa käydä silloin, kun Vaimo on hiippaillut aamupäiväkahville ilman Puolisoa.

Café Artissa voi myös piiloutua saleihin ja keskittyä kirjoittamiseen.
Ulkopöydissä on stressitöntä istua Pikku-Karhun ja Pehmoisen kanssa, sillä vaikka pöytiä on paljon, niiden välissä on hyvin tilaa liikkua turhautumatta ja häiritsemättä muita asiakkaita. Paikka onkin suosittu koiranomistajien keskuudessa ja on harvinaista osua paikalle siten, ettei voi harrastaa karvakorvabongausta. Koiranvihaaja tai vahvasta koirapelosta kärsivä? Älä vaivaudu. Ne vaanivat tuolien alla.

Hyvää saa joskus odottaa ja se onkin fraasi, joka jonottaessa voi pyöriä mielessä. Vaikka ruuhkaa ei olisi, ottaa kahvibarista aikansa valmistaessaan kunkin asiakkaan tilausta. Hyvä niin, sillä me todellakin nautimme lopputuloksesta, mutta joskus jonon hitaus myös ärsyttää. Lähinnä silloin, kun Pikku-Karhu on mukana.

Suuressa salissa houkuttaa flyygeli.
Suolaisten ja makeiden kylkiäisten tiski ei ole osoittautunut kaupungin parhaan kahvin veroiseksi. Aivopari on muutaman kerran kokeillut Café Artin erilaisia piiraita ja kakkupaloja, mutta ne eivät ole koskaan kunnolla sytyttäneet. Paras kokemus on klassisesta korvapuustista, joka oli mehevä ja sopivan kanelinen. Silti, jos oikein on yksi neljästä, tarttuu kahvin kanssa nautittavaksi melko harvoin yhtään mitään ekstraa. Paitsi että hei! Turun Kahvipaahtimo myy tuotteitaan asiakkaille mukiinmenevään (tajusitteko?) hintaan. Siitä tuotehyllystä on Aivoparikin kiinnostunut.

Kohteen faktat:
  • Turun kahvipaahtimon tuotteita voi ostaa kotiinvietäväksi
  • Kahvin laatu on erinomainen
  • Sisälle ei pääse lastenvaunuilla, mutta ulkoterassille mahtuu hyvin
  • Myös koirat ovat tervetulleita ulkopöytiin

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti