keskiviikko 21. elokuuta 2013

Stefan's Steakhouse

Turkuuksien kesä on puolivahingossa painottunut ravintoloihin ja kahviloihin. Pikku-Karhun kanssa liikkuessa on tullut huomattua, että monet liikunta-aktiviteetit tai tapahtumiin osallistumiset vaativat vaivannäköä tai lapsenvahtia. Ja mehän olemme laiskoja.

Stefan's Steakhouse on vallannut ravintola Hermanin vanhat tilat.
Toisaalta, Turun kesän olennaisin osa on jokiranta. Ja kesäterassit ovat sopivasti Aurajoen ääressä. Saako tällä verukkeella taas kirjoittaa siitä, että ollaan syöty? No kiva.

Stefan's Steakhousen terassimenu poikkeaa linjaltaan ravintolan vakiolistasta. Menussa on onnistuneesti ajateltu parilla oluella iltaa istuvia ja lomailijoita. Aivoparikin löysi edestään hampurilaisateriat. Tavoistaan poiketen Vaimo heittäytyi purilaisen vietäväksi, koska luotti Stefanin laatuun aiempien kokemusten pohjalta. Se myös kannatti, sillä hampurilaisen jauhelihapihvi oli Black Angus -härkää ja - nyt valmiina tautologiaan - erittäin hyvää.

Erityismainintoja ei tule, vaikka Stefanin terassilla viihtyisää olikin. Aterian sämpylät ja lisukkeet olivat hyviä, mutta ei niistä postausta saa aikaiseksi. Palvelun nopeudesta sitä vastoin tulee bonuspisteitä. Vaikka sekä terassilla että ravintolassa oli paljon populaa, tilauksemme otettiin nopeasti ja annokset kiikutettiin pöytään ilman odottelua.

Vanhan Hermanin panimoravintolan tiloissa toimivan Stefan's Steakhousen kesäterassi on sijainniltaan mainio jokirannan liikenteen seuraamiseen. Vähän etäämpänä keskustasta kuin moni Aivoparin suosikki, maisema on piristävä: päivämatkoja tekevät höyrylaivat puksuttavat edestakaisin Aurajoessa ja muistuttavat, että niilläkin voisi tehdä pienen retken, jos saisi aikaiseksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti