keskiviikko 7. elokuuta 2013

Turun kaupunginkirjasto: lukutoukkia esiintyy runsaasti kesäisin

Aivopari on viettänyt vähän aikaa hiljaiseloa. Parin viikon ajan on muun muassa tullut uppouduttua kirjoihin. Mistäpä niitä muualta onkaan haettu kuin Turun kaupunginkirjastosta. Monia Vaimon haikailemia ravintotieteeseen liittyviä kirjoja ei löytynyt suoraan hyllystä, mutta verkossa toimiva varausjärjestelmä auttoi asiaa. Kirjat, joita ei löydy pääkirjastosta, voi helposti tilata muista Turun kirjastoista noudettavaksi itselle sopivimpaan toimipisteeseen. Aivoparille se sattuu olemaan pääkirjasto, jossa varausten noutamisen lisäksi voi aina vähän hengaillakin.

Turun pääkirjastossa on runsain mitoin niin tilaa, valoa
kuin lukemiselle pyhitettyjä pisteitäkin.
Kirjastossa on ennen kaikkea hyvä ilmastointi, joka pelastaa hellepäivinä. Lisäksi löytyy tietokoneita asiakaskäyttöön sekä vielä tältä kesältä testaamaton kahvio, joka kesäaikaan ulottuu mukavasti sisäpihalle. Kirjaston henkilökunta, jota Vaimo syystä jos toisestakin ahkerasti vaivaa, on kovin ystävällistä ja avuliasta väkeä. 

Tänä kesänä Puoliso on herkutellut reality-huijausteoksilla, kuten Hannu Lauerman Usko, toivo ja huijaus sekä Kevin Poulsenin Kingpin. Vaimo taasen on satokauden ja viimeistään ahkeran marjanpoiminnan myötä innostunut lukemaan esimerkiksi Pirjo Saarnian Ruoan terveysvaikutukset ja Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino -kirjat, joita molempia Vaimo suosittelee jokaiselle ravinnon ja terveyden yhteydestä kiinnostuneelle. Ja itse asiassa nimenomaan niille, joita se ei kiinnosta. Saattaapa alkaa lukemisen edetessä kiinnostaa. Näillä teemoilla on hauskaa mässäillä näin kesäaikaan, ammattilukemistoon ehtii syventyä sitten syssymmällä.

Maisema kaupunginkirjaston yläkerrasta.
Turun kaupunginkirjastoon on todella helppo mennä Pikku-Karhun kanssa. Pääovella on hyvä ramppi lastenvaunuja ja pyörätuoleja varten, ovet avautuvat kätevillä painikkeilla, hissillä pääsee kerroksesta toiseen ja joka puolella kirjastoa sen leveillä läytävillä on suorastaan luvattoman helppo kulkea Pikku-Karhun nelipyöräisellä. Ah ja kiitos, Turku! Tämän sinä olet tehnyt Hyvin. WC-tiloissa, jotka muuten toimivat kätsysti kirjastokortilla, on tarpeen tullen -tai siis tarpeiden tultua- näppärää hoitaa vaipanvaihto.

Kolmanteen kerrokseen pääsee muikeita kierreportaita pitkin.
Pääkirjastossa, kuten monessa sivukirjastossakin, on aina jokin näyttely. Luennotkaan eivät ole harvinaisia. Jos kaupunginkirjastoon piipahtaa vaikkapa vain palauttamaan kirjoja, ei asialla suinkaan kannata olla kova kiire. Aina voi jäädä katselemaan sillä hetkellä esillä olevaa näyttelyä tai muuta taiteellista projektia ja oppia jotakin uutta.

Kohteen faktat:
  • Esteetön kulku
  • Erittäin valoisa ja jo itsessään kaunis rakennus
  • Verkossa lainojen uusinta- ja varauspalvelu
  • Katutasossa kiva kahvila, johon voi pysähtyä tutkimaan omia kirjalöytöjään
  • Avoinna joka päivä: arkisin aina klo 20 saakka, viikonloppuna ovet sulkeutuvat aikaisemmin
  • Kirjojen ja lehtien lisäksi Turun kaupunginkirjastosta saa lainata erilaisia tarvikkeita, esimerkiksi askelmittareita ja e-kirjojen lukulaitteita

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti