sunnuntai 11. elokuuta 2013

Rakkauslauantai

Lauantaiaamuna Aivopari heräsi niin kertakaikkisen rakastuneena, että halusi viettää koko päivän yhdessä tehden kaikkea kivaa. Ajatuksena oli ensisijaisesti toteuttaa pitkästä aikaa jokin Turun kulttuurikuntoilureiteistä. Viimeksi patsasteltiin, mutta siitä on jo ikuisuus. Voittajareitiksi valikoitui pienen "keskustelun" jälkeen ArkkitehTour, tarkemmin sen Täl Puol -versio.

Ensin mobiilikartta toi kulttuurikuntoilijat kiertoteitse keskustaan, sitten aamukahvin tarve Kauppahallin Aschanille. Samalla Vaimo muisti napata tuoretta inkivääriä, tällä kertaa Maryamilta Kilimanjaron sijaan. Kahvitellessaan Aivopari ehti tutkia upouutta Turun arkkitehtuuriopustaan ja pohtia hyvää paikkaa brunssille. Onneksi pian hoksattiin, että Vaakahuoneen Paviljongin saaristolaisbuffet on to go -listalla ja olotila juuri sopivan merellinen.
Vaakahuoneen Paviljonki houkuttelee saaristolaisbrunssilla.
Vaakahuoneella Aivopari päätti vihdoinkin mennä katsomaan myös Wäinö Aaltosen Museon vaihtuvaa näyttelyä, jonka teemana sattuu parhaillaan olemaan rakkaus. Siihen hömpötykseenhän tänään oli tarkoitus keskittyä. Näyttelyyn perehtymisessä kesti kauan, mutta silti Aivoparilla oli reilusti aikaa odotella samaisen iltapäivän JÅ-karnevaalin esitysten alkua. Hitaat saivat tiedon tapahtumasta vasta matkalla museoon: Teatterisillalla oli kylttejä, joita ei voinut olla huomaamatta. Vaimo iski silmänsä Tanssiteatteri ERIn Kuolevaan Joutseneen, joka alkaisi kolmen tunnin kuluttua. Aikaa olisi siis hyvin sekä näyttelyn kiertämiseen kaikessa rauhassa että show'n seuraamiseen jokirannassa.
Piccola Cantinaan voi istahtaa jäätelölle.
Koska museokäynnin jälkeen seuraavaa ohjelmaa odotellessa piti keksiä jotain tekemistä ihan omin neuvoin, Vaimo vinkkasi Piccola Cantinan suuntaan. Se olikin hyvä idea (kukas kissan hännän nostaa...), sillä hyvän jäätelön lisäksi terassille kuului karnevaalimusiikki niin lavalta kuin Teatterisillaltakin, jossa alettiin puolivälissä pistaasijäätelöä hakata sambarytmejä. Kyllä kiitos! Pikku-Karhukaan ei äänestä pahastu, joten koko pesue sai keskittyä nauttimaan kuulemastaan.

Vaimo osallistui JÅ-karnevaalin katutaiteiluun.
Unohduttuaan JÅ-karnevaalin osallistaviin tapahtumiin, kuten katupiirrosten raapustamiseen, venähti kotiinpaluu myöhäiseen iltapäivään. Kävellen taitettuja kilometrejä kertyi kiitettävästi ainakin suhteessa siihen, että oli lepopäivä. Illan turnausväsymys oli kuitenkin kaiken päivällä koetun arvoista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti